Skip to content
Tafeltje reserveren voor vanavond? 0519- 554135

Geschiedenis

Voordat De Griffel een feit werd is er nog een aardig verhaal aan vooraf gegaan. Het pand deed vanaf 1898 dienst als school met de bijbel. De naam was de Koningin Wilhelmina School, en was daarmee de eerste in Nederland.

Tot 1971 was de school in gebruik. Toen er een nieuwe school werd geopend stond het pand een tijdje leeg. Het was oma Wilhelmina die het idee kreeg om de oude school om te bouwen tot een horecabedrijf. De nodige horecapapieren moesten eerst behaald worden. Toen het gebouw gekocht was en ze de papieren op zak hadden, kon het avontuur beginnen. De hele familie ging aan de slag om van het oude schoolgebouw iets te maken, dat op Ameland uniek was in die tijd.

Er zijn vele uurtjes aan voorbijgegaan, maar toen de deuren eenmaal openden, is er veel gebeurd waar menig Amelander en bezoeker mooie herinneringen aan zal hebben. Opa en Oma deden de zaak over aan hun zoon Gerardus, die het op zijn beurt over heeft gedaan aan kleinzoon Frank. Opa en oma hebben het allemaal meegemaakt, maar leven nu helaas niet meer. Hopelijk kunnen wij met het Griffelteam hun werk nog vele jaren voortzetten!